Wijnmaker van het jaar 2017 is Diederik Beker

Home » Wijnmaker van het jaar 2017 is Diederik Beker
 

Het was de laatste tijd spannend. Wie zou het gaan worden. Een wijnmaker uit Limburg? Een wijnmaker uit de Achterhoek? Nee, wijnmaker van het jaar 2017 is Diederik Beker uit de Betuwe.

Het is eindelijk bekend, wijnmaker van het jaar 2017 is Diederik Beker van Betuws Wijndomein. Tijdens de prestigieuze uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen in Buren kreeg Diederik Beker vijf gouden medailles en ontving hij voor het eerst ook de titel wijnmaker van het jaar.
In totaal zijn er 12 van de 209 ingezonden wijnen met goud bekroond. Dit resultaat is nooit eerder behaald. Het enthousiasme van de wijnboer, de opgedane ervaring en het goede oogstjaar 2016 spelen allen een belangrijke rol bij het maken van topwijn.
Beker is wijnmaker op het Betuws Wijndomein in Erichem (Gelderland) en maakt al tien jaar Nederlandse wijnen. Sommelier Ronnie Brouwer, van het sterren restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, overhandigde de medailles aan de stralende wijnboer. Het hele jaar is wijnboer Beker gepassioneerd bezig met het onderhouden van de druiven in zijn wijngaard. De vijf gouden medailles en de titel zijn dan ook een kroon op zijn jarenlange werk. 

Lees meer: www.wijngekken.nl/2017/09/01/wijnmaker-van-het-jaar-2017-is/ 
en: stadtiel.nl/zakelijk/diederik-beker-van-betuws-wijndomein-wijnmaker-van-het-jaar-2017-263431

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00