Lalvin CY 3079 YSEO
Soort | Saccharomyces cerevisiae cerevisiae |
Wijn | wit (en optioneel rosé) |
Algemene beschrijving |
Heel erg mooi voor Chardonnay, Pinot Blanc en in het algemeen witte Bourgognesoorten. Mooi voor barriquegisting en uitbouw sur lie. Valt op door vorming van typerende Bourgognearoma’s. Hoge alcoholtolerantie; romige wijn met aromatische fruittonen. Vergist niet te snel maar gaat heel ver door. Bevordert MLF. |
Killer | nee |
Temperatuurbereik | 15 – 25⁰ C; max. 28⁰C |
Voedingsbehoefte | Gemiddelde tot hoge voedingsbehoefte. Na 3 dagen gistvoeding toevoegen. |
Alcoholtolerantie | tot 15 % |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten |
|
Overige nevenproducten |
|
Dosering | 20-40g/hL |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 26-08-2012
Ervaringen