Anchor NT 202

Anchor NT 202

Soort  Saccharomyces cerevisiae
Wijn  rood
Algemene beschrijving

Zeer geschikt voor de vergisting van most met hoge suikergehaltes.

Wordt door Anchor aanbevolen voor co-inoculatie: twee uur na de gist al de MLF-bacteriën toevoegen, zodat MLF van start kan gaan direct aansluitend aan de gisting.

Killer  ja
Temperatuurbereik Vergistingtemperatuur 20-28 graden, minimum 18 graden
Voedingsbehoefte Gemiddelde voedingsbehoefte  
Alcoholtolerantie  tot 16%
Eigenschappen
  • Voor aromatische rode wijnen. Levert aroma’s van rode en zwarte bessen, bosbes en pruimen.
  • Bevordert MLF.
  • lage schuimvorming.
Ongewenste nevenproducten
  • zeer lage SO2 productie
  • productie van vluchtige zuren lager dan 0,3 g/L.
Overige nevenproducten  Glycerine productie tot 9-12g/L
Dosering  onbekend
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012