Wyeast 4267 Bordeaux

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Wyeast 4267 Bordeaux

Wyeast 4267 Bordeaux

Soort onbekend
Wijn rood
Algemene beschrijving

Produceert, volgense de producent, kenmerkende intense bes en "Graham cracker" (een combinatie van honing, melasse, kaneel en vanille) aromas. "Jammy", rijk, soepel en complex profiel. 

Zeer geschikt voor most met een hoger suikergehalte.

Zeer geschikt voor o.a. Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Petit Syrah, Rioja, Valdepenas…

Killer nee
Temperatuurbereik 15-32 oC
Voedingsbehoefte  gemiddeld
Alcoholtolerantie  14%
Eigenschappen
  • Vergist door tot een droge wijn (Restsuiker: 0-0.5%)
  • gemiddelde vergistingssnelheid,
  • gemiddelde schuivorming,
Ongewenste nevenproducten
  • Geringe vorming van H2S
  • Zeer geringe vorming van SO2
Overige nevenproducten  
Dosering  onbekend
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

 

Revisiedatum: 29-08-2012


Ervaringen

Zie de nieuwsitems m.b.t. het Gistexperiment 2009: 18/10/2009 en 17/12/2009.

Een meer gedetaileerde beschrijving van het gistexperiment is te vinden op het ledengedeelte onder het menu Gisten en onder het menu Werkgroepen, WG_Vinificatie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00