Lalvin EC 1118

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Lalvin EC 1118

Lalvin EC 1118

Soort Saccharomyces  cerevisiae bayanus
Wijn mouserende wijn.
De originele “Prise de Mousse”! DE champagne gist.
Algemene beschrijving

Beschikt over “Killer”-eigenschappen en is daarmee bijzonder geschikt om de tweede gisting van basiswijnen, die met een andere gist zijn aangezet, te voltooien of om een stilgevallen gisting weer op gang te brengen.

Killer ja
Temperatuurbereik breed bereik, 15 – 25 oC
Voedingsbehoefte laag
Alcoholtolerantie tot 16%
Eigenschappen
  • lage zuurstofbehoefte
  • weinig schuimvorming
  • snelle klaring
  • Korte rustperiode, snelle fermentatie,
  • Gebruik: Rehydreren gedurende 30 minuten in water (echt niet langer!) en dan aan de basiswijn toevoegen.
Ongewenste nevenproducten
  • zeer lage H2S productie ( < 60ppm )
Overige nevenproducten
  • gemiddelde glycerine productie
Dosering  onbekend  
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00