Lalvin S6U

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Lalvin S6U

Lalvin S6U

Soort Saccharomyces uvarum
Wijn wit/rosé (geschikter voor wit)
Algemene beschrijving

Aanbevolen voor aromatische volle witte wijnen, vergist bij lage temperaturen.

Versterkt het soortkarakter van een druif.

Killer onbekend
Temperatuurbereik 10 – 30 oC (aanbevolen voor vergisting bij lage temperatuur)
Voedingsbehoefte laag
Alcoholtolerantie maximaal 15%
Eigenschappen
  • Gist om te gebruiken in extreme omstandigheden. Ook geschikt om te gebruiken bij niet volkomen rijp fruit.
  • Geeft een vol aroma van noten en bananen.
  • gemiddelde vergistingssnelheid
  • weinig schuimvorming
Ongewenste nevenproducten
  • zeer lage H2S productie ( < 60ppm )
  • lage productue van SO2
  • wijnen kunnen na vergisting iets zuurder worden.
Overige nevenproducten
  • zeer hoge glycerine productie,
  • hoge polysaccharide productie voor meer mondgevoel.
Dosering  20-40g/hL  
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00