Oenoferm Bouquet

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Oenoferm Bouquet

Oenoferm Bouquet

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn wit
Algemene beschrijving

Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte, aromatische wijnen met bloesem, (exotisch) fruit aroma’s, cassis en veel esters.
Bij een gecontroleerde koele vergisting (15 °C) vormt deze gist exotische aroma´s zoals van perzik en abrikoos. 

Aanbevolen bij Müller-Thurgau, Riesling, Traminer en muskaatdruiven.

Killer nee
Temperatuurbereik Optimaal bij 15 – 20 oCelcius
Voedingsbehoefte gemiddeld
Alcoholtolerantie tot 15%vol.
Eigenschappen
  • vergist volledig door, ook onder stressvolle omstandigheden,
  • vergisting start binnen 5-10 uur,
  • volledige (droge) vergisting,
Ongewenste nevenproducten niet beschikbaar op factsheets fabrikant
Overige nevenproducten
  • produceert veel fruitige aroma’s,
  • produceert veel esters,
Dosering 25-35g / 100L
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bronnen: Erbslöh, Brouwland

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00