Oenoferm Terra
Soort | Saccharomyces cerevisiae bayanus (speciale selectie van een ‘wilde’ gist) |
Wijn | wit/rose/rood |
Algemene beschrijving |
Geselecteerd uit wilde gisten, geschikt voor witte en rode wijnen waarbij het ‘terroir’ karakter wordt bevorderd. De primaire aroma’s, zoals gevormd door het druivenras, de bodemstructuur, het microklimaat, etc. blijven behouden en komen beter tot uiting door de neutrale vergisting zonder vorming van secondaire aroma’s. Snelle start van de vergisting. |
Killer | ja |
Temperatuurbereik | witte wijn: 17 – 22 oC, rode wijn: 22 – 28 oC |
Voedingsbehoefte | gemiddeld |
Alcoholtolerantie | tot 14% |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten | niet beschikbaar op factsheets fabrikant |
Overige nevenproducten | niet beschikbaar op factsheets fabrikant |
Dosering |
20-30g / 100L Vergisting start binnen 7-15 uur. |
Bewaren |
Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 10-11-2012