Enoferm Simi White

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Enoferm Simi White

Enoferm Simi White

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn wit (en rosé)
Algemene beschrijving

Voor fruitige, droge wijn. Verandert het soorteigen aroma zeer sterk en voegt tonen van exotisch fruit toe, plus heel veel gistaroma’s. Speciaal voor natuurlijke aromatisering van neutrale sappen. 

Buitengewoon geschikt voor appelwijn of neutrale/extractarme druivenrassen als Seyval Blanc of Müller Thurgau, als stand-alone gist, maar nog meer als mengpartner wanneer voor het maken van de wijn het sap in twee of drie gedeelten met verschillende gisten wordt behandeld. Geschikte partners zijn Lalvin S6U, Uvaferm SLO en bijv. Bioferm Doux.
 

Killer nee
Temperatuurbereik  15 – 30 oC, optimaal bij 15 – 20 oC.  
Voedingsbehoefte Hoge voedingsbehoefte! Dubbele hoeveelheid gistvoeding geven
Alcoholtolerantie tot 13%
Eigenschappen
  • lage vergistingssnelheid,
  • sterke schuimvorming.
Ongewenste nevenproducten
  • gemiddelde productie van H2S (tussen 60 en 170 ppm),
  • lage productie van SO2,
  • lage productie van vluchtige zuren 
Overige nevenproducten
  • productie van esters
Dosering
20-40g/hL 
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00