Verwachtingen

Home » Leden » Verwachtingen

Wat kunnen de leden van de vereniging verwachten?

Lid zijn van een vereniging betekent dat je je hebt verenigd met een aantal anderen die hetzelfde nastreven als jij. Het idee erachter is dat je samen meer bereikt dan jij alleen.  Binnen een vereniging is het dan ook een kwestie van geven en nemen.
Je deelt jouw plezier dat je beleeft met je hobby of beroep voor zover dat de druiventeelt of vinificatie betreft. Het eindresultaat, een goed glas wijn, is daarbij een uitstekend middel! Je kunt verwachten dat andere leden van de vereniging ook hun plezier met jou zullen delen. (Wijnproeverijen)

Al doende ontdek je allerlei wetenswaardigheden over het telen van druiven en het maken van wijn. Ook deze kennis kun je delen. Indien je daartoe bereid bent , mag je ook van anderen verwachten dat zij hun kennis willen delen met jou. Mooie voorbeelden hiervan zijn deze website waarop je zeer veel informatie kunt vinden die door onze verenigingsleden is verzameld. Dan is er nog ons Verenigingsblad (digitaal) waarin je op de hoogte wordt gehouden van het nieuws rond onze liefhebberij én de verschillende bijeenkomsten waarvan leden verslag doen. En wat dacht je van de Nieuwsbrief Druiventeelt waarin per seizoen wordt gemeld wat er in de wijngaard dient te gebeuren.
De meest directe kennisuitwisseling vindt plaats op het forum. www.wijnbouwforum.nl  Hier kunnen leden met elkaar ‘praten’ over problemen en oplossingen in de druiventeelt en vinificatie.
Opvallend veel kennis wordt uitgewisseld tijdens de interactieve cursussen waar niet alleen de docent specifieke kennis en kunde deelt maar waar ook de cursisten door hun individuele ervaringen een waardevolle input leveren en waar dus ook de docent op het einde van de dag weer wijzer naar huis gaat.

‘Samen sterk’ geldt bovendien voor de gezamenlijke aankoopacties. Als bijvoorbeeld 200 leden wijnflessen inkopen kan dat voor een aanmerkelijk lagere prijs dan wanneer individueel flessen moeten worden aangekocht. Dit geldt voor veel artikelen die ieder in beperkte mate nodig heeft maar die in gezamenlijke aankoop tegen bulkprijzen kunnen worden ingekocht. We zijn er trots op dat er altijd vrijwilligers zijn die bereidwillig het vele werk, dat hiermee gepaard gaat, verzetten.

Nu speelt, zelfs in dit digitale tijdperk, afstand altijd een rol in contacten tussen leden van onze vereniging. Daarom is het gebied waar onze leden vandaan komen ingedeeld in regio’s. Bijeenkomsten zijn daardoor gemakkelijker bereikbaar, distributie van goederen als gevolg van gezamenlijke aankoop eenvoudiger.

In onze vereniging, bestaande uit meer dan 800 individuele leden met een gezamenlijke belangstelling, is de vraag van het individuele lid leidend waar het gaat om initiatieven. Het is dus niet zo dat een lid kan gaan zitten wachten totdat het bestuur iets gaat organiseren. Elk lid met een vraag of behoefte wordt geacht dit te melden bij de regiocoördinator voor actie op regionaal niveau of bij het bestuur voor actie op landelijk niveau. Het bestuur is altijd bereid elke actie op individueel, regionaal of landelijk niveau te ondersteunen op welke wijze dan ook. Het organogram laat de hierbij passende organisatiestructuur duidelijk zien.

1 oktober 2020, Wim Marijnissen

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00