Oenoferm Freddo

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Oenoferm Freddo

Oenoferm Freddo
 

Soort Saccharomyces cerevisiae bayanus 
Wijn wit
Algemene beschrijving

Speciale korrelgist voor het vergisten van wijnen bij een gecontroleerde temperatuur van 13°-17°C tot zelfs bij koude temperaturen vanaf 8°C. Hierdoor wordt het aroma maximaal bewaard.  Vergist goed door.

Resulteert in een fruitig karakter van de wijn, met vooral citroen en grapefruit aroma´s en daarnaast appel en peer. 

Aanbevolen voor Riesling, Müller-Thurgau, Rivaner, Kerner, Silvaner, Scheurebe, Traminer.

Killer nee
Temperatuurbereik vanaf 8°C, optimaal bij 13-17°C (koude gist)
Voedingsbehoefte laag
Alcoholtolerantie tot 15%
Eigenschappen
  • vergist volledig door, ook onder stressvolle omstandigheden,
  • snelle start van de vergisting onder koele omstandigheden,
  • zeer geringe schuimvorming,
  • niet geschikt in combinatie met MLF!
Ongewenste nevenproducten
  • ´verwaarloosbare´ vorming van H2S
Overige nevenproducten
  • produceert veel fruitige aroma’s,
Dosering

15 g/100 liter most bij temp. tussen 13-17°C; 
20 tot 30 g/100 liter bij temp. vanaf 8°C.

Vergisting start binnen 10-20 uur.

Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bronnen: Brouwland