Inleiding

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Keuze druivenras » Inleiding

Inleiding

Het Nederlandse klimaat stelt eigen eisen aan de te verbouwen druivensoorten. Daarnaast zijn niet alle druivensoorten in Nederland toegestaan voor de productie van tafelwijn of landwijn. Een overzicht van toegestane rassen is te vinden op de website van het RVO. Voor amateur wijnmakers geldt deze beperking niet.

Op deze pagina’s kunt u een overzicht vinden van de druivensoorten die worden verbouwd door de Wijnbouwers der Lage Landen.
Druivensoorten kunnen onder andere worden herkend aan de vrucht en het blad. Van elke soort wordt, behalve een foto van de druif en het blad, ook een korte omschrijving gegeven en enkele kenmerken die betrekking hebben op groei, oogsttijd en vatbaarheid voor ziektes. Verder wordt een korte beschrijving gegeven van het type wijn dat van deze druiven kan worden gemaakt.

Tenslotte wordt aangeraden om het rapport "De ontwikkeling van Druivenrassen: Naar een Meer Duurzame Wijnbouw" te bestuderen.

Bronnen:

 

Meer Informatie

Op het ledengedeelte van de website is meer informatie te vinden over onze druivensoorten, waaronder tabellen met rijpingsgegevens zoals de toename van het suikergehalte en de afname van het zuurgehalte tegen de tijd.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00