Anchor NT 50
Soort | Saccharomyces cerevisiae |
Wijn | rood |
Algemene beschrijving | NT 50 is geschikt voor de productie van volle, taninnerijke rode wijnen. Bij een koele vergisting kunnen ook mooie rose wijnen worden verkregen.
NT 50 moet het, net als de Fermirouge, heel goed doen met de rode VB-druivensoorten. NT 50 wordt verder aangeraden voor Regent, Dornfelder en Spaetburgunder. |
Killer | ja |
Temperatuurbereik | Optimale temperatuurbereik van 14 tot 28 graden Celcius. Ondergrens is 13, bovengrens is 30 graden. |
Voedingsbehoefte | Gemiddelde voedingbehoefte |
Alcoholtolerantie | tot 16% |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten | Geen ongewenste nevenproducten,
|
Overige nevenproducten | Glycerine productie tot 11-13g/L |
Dosering | 30 g/HL |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 26-08-2012