Anchor NT 50

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Anchor NT 50

Anchor NT 50

Soort  Saccharomyces cerevisiae
Wijn  rood
Algemene beschrijving  NT 50 is geschikt voor de productie van volle, taninnerijke rode wijnen. Bij een koele vergisting kunnen ook mooie rose wijnen worden verkregen.

 NT 50 moet het, net als de Fermirouge, heel goed doen met de rode VB-druivensoorten. NT 50 wordt verder aangeraden voor Regent, Dornfelder en Spaetburgunder.

Killer  ja
Temperatuurbereik  Optimale temperatuurbereik van 14 tot 28 graden Celcius. Ondergrens is 13, bovengrens is 30 graden.
Voedingsbehoefte  Gemiddelde voedingbehoefte
Alcoholtolerantie  tot 16%
Eigenschappen
  • snelle vergisting (temperatuurcontrole wordt aangeraden),
  • gemiddelde schuimvorming.
  • volledige (droge) vergisting, ook bij lagere temperaturen,
  • suikertolerant (voor een vlotte start van de vergisting) tot 100 Oe,
Ongewenste nevenproducten  Geen ongewenste nevenproducten,

  • vluchtige zuren minder dan 0,3g/L
  • geen tot zeer geringe SO2 productie
Overige nevenproducten  Glycerine productie tot 11-13g/L
Dosering  30 g/HL
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

 

Revisiedatum: 26-08-2012

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00