Uvaferm SLO
Soort | Saccharomyces cerevisiae bayanus |
Wijn | rood (volgens fabrikant), wit en rosé |
Algemene beschrijving |
Vergist alle suikers en levert een droge wijn op. Zorgt voor een moderne witte wijn van topklasse met een fruitig bouquet. Vormt onder meer aroma’s van maracuja en perzik. Most wel goed voorklaren. Zeer geschikt voor: Müller-Thurgau, Riesling, Elbling, Kerner, Silvaner, Scheurebe , Weißer Burgunder (Pinot Blanc), Grauer Burgunder (Pinot Gris). |
Killer | ja |
Temperatuurbereik | 17o – 34o C |
Voedingsbehoefte | normaal/gemiddeld |
Alcoholtolerantie | tot 16 %. |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten |
|
Overige nevenproducten |
|
Dosering | 20-40g/hL |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 26-08-2012
Nb. bij deze gist wijken de gegevens van de fabrikant en leverancier sterk af m.b.t. de geschiktheid voor de soort wijn. Nog uitzoeken welke gegevens kloppen.