Uvaferm SLO

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Uvaferm SLO

Uvaferm SLO

Soort Saccharomyces cerevisiae bayanus
Wijn rood (volgens fabrikant), wit en rosé
Algemene beschrijving

Vergist alle suikers en levert een droge wijn op. Zorgt voor een moderne witte wijn van topklasse met een fruitig bouquet. Vormt onder meer aroma’s van maracuja en perzik. Most wel goed voorklaren.
Versterkt het soortspecifieke karakter van een druif.

Zeer geschikt voor: Müller-Thurgau, Riesling, Elbling, Kerner, Silvaner, Scheurebe , Weißer Burgunder (Pinot Blanc), Grauer Burgunder (Pinot Gris).
Tot de schimmeltolerante rassen die het met deze gist goed doen, behoren in ieder geval Johanniter en Staufer.

Killer ja
Temperatuurbereik 17o – 34o C
Voedingsbehoefte normaal/gemiddeld
Alcoholtolerantie tot 16 %.
Eigenschappen
  • zeer hoge vergistingssnelheid.
  • geen informatie m.b.t. de schuimvorming (verwacht: hoog, i.v.m. de hoge vergistingssnelheid) 
  • goede extratie van polyfenolen en kleurstoffen
Ongewenste nevenproducten
  • gemiddelde H2S productie (tussen 60 en 170 ppm) 
  • gemiddelde SO2 productie 
  • gemiddelde productie van vluchtige zuren 
Overige nevenproducten
  • gemiddelde glycerine productie 
Dosering 20-40g/hL  
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012

 

Nb. bij deze gist wijken de gegevens van de fabrikant en leverancier sterk af m.b.t. de geschiktheid voor de soort wijn. Nog uitzoeken welke gegevens kloppen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00