Leden zelf

Home » Vereniging » Ondersteuning » Leden zelf

Ondersteuning door de leden zelf

De leden van de Wijnbouwers der Lage Landen zijn (bijna) dagelijks bezig met hun liefhebberij hetzij als amateur of als professional. Vroeg of laat stuiten zij bij hun activiteiten op moeilijkheden en is hulp gewenst. Het is prettig deze hulp dichtbij huis te vinden in dit geval bij leden van onze vereniging die in de buurt wonen.
Deze leden zijn lid geworden omdat zij daarmee de mogelijkheid krijgen om op hun beurt om hulp te vragen. Zij zijn mede daarom ook graag bereid om hulp te bieden. Zij zullen een vraag om hulp als een eer beschouwen.
Natuurlijk kunnen er persoonlijke omstandigheden zijn waardoor iemand even niet kan helpen. Maar zolang die omstandigheden door de vrager kunnen worden geaccepteerd, kan hij iedereen alles vragen.

In onze landen leven we in overvloed. De meesten vinden het prettig om anderen in die overvloed te laten delen. Ze hopen daarom dat er vragers zijn.
Advies 1.: Wees niet bescheiden met een vraag om hulp. De gevraagde zit erop te wachten tenzij….
Advies 2.: Accepteer ‘het tenzij’ als een omstandigheid aan de kant van de gevraagde. Laat de gevraagde die omstandigheid zelf noemen en vul die niet voor hem in!

In de ledenlijst zijn meer dan 800 namen en adressen te vinden van vrienden die graag helpen.

05 2021 WM

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00