Lalvin D254

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Lalvin D254

Lalvin D 254

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn rood (en in mindere mate wit). Niet aanbevolen voor rosé.
Algemene beschrijving

Zeer geschikt voor Pinot Noir, Regent, Lemberger, Blauer Portugieser en vergelijkbare druiven.

Versterkt het soortspecifieke karakter van een druif. Zorgt voor een vol mondgevoel en een intense fruitconcentratie.

Killer ja
Temperatuurbereik 15 – 30 oC. Optimale vergistingtemperatuur is 24 -28 oC.
Voedingsbehoefte gemiddeld
Alcoholtolerantie tot 16 %.
Eigenschappen
  • Extraheert meer en stabiliseert de kleur.
  • Levert een zachte, aromatische, fruitige en ronde wijn op.
  • Ook geschikt voor barrique-vergisting.
  • Start gisting: snel, na aanmaak giststarter.
  • gemiddelde vergistingssnelheid,
  • geringe schuimvorming,
  • zeer geschikt in combinatie met MLF.
Ongewenste nevenproducten Lage aanmaak van SO2 (< 60ppm ), H2S, acetaldehyde, pyruvaten, alfaketoglutarylzuur, vluchtige zuren, esters
Overige nevenproducten
  • gemiddelde glycerine productie
  • door de productie van meer polysacchariden levert deze gist een harmonische, aromatische wijn op met veel mondgevoel.   
Dosering  25 – 40g / 100L   
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012

 


Ervaringen

De Achthoeven

Gist die mooie volle wijnen oplevert. Hiervoor is het wel een voorwaarde dat de druiven echt rijp en gezond zijn.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00