Lalvin D 254
Soort | Saccharomyces cerevisiae cerevisiae |
Wijn | rood (en in mindere mate wit). Niet aanbevolen voor rosé. |
Algemene beschrijving |
Zeer geschikt voor Pinot Noir, Regent, Lemberger, Blauer Portugieser en vergelijkbare druiven. Versterkt het soortspecifieke karakter van een druif. Zorgt voor een vol mondgevoel en een intense fruitconcentratie. |
Killer | ja |
Temperatuurbereik | 15 – 30 oC. Optimale vergistingtemperatuur is 24 -28 oC. |
Voedingsbehoefte | gemiddeld |
Alcoholtolerantie | tot 16 %. |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten | Lage aanmaak van SO2 (< 60ppm ), H2S, acetaldehyde, pyruvaten, alfaketoglutarylzuur, vluchtige zuren, esters |
Overige nevenproducten |
|
Dosering | 25 – 40g / 100L |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 26-08-2012
Ervaringen
De Achthoeven
Gist die mooie volle wijnen oplevert. Hiervoor is het wel een voorwaarde dat de druiven echt rijp en gezond zijn.