Bestuur

Home » Vereniging » Organisatie » Bestuur

Bestuur van Wijnbouwers Der Lage Landen

 

Voorzitter Marcel L. Bul

Geboren in Rotterdam maar ik woon al meer dan 30 jaar op Schouwen-Duiveland (ZLD).

Als ICT manager heb ik een drukke baan, mijn ontspanning krijg ik uit contact met mensen, dat kan zijn van het organiseren van festivals, geven van duiklessen, maritieme archeologie, tot wijn maken. Daarbij heb ik een aantal bestuursfuncties bekleed bij verschillende stichtingen en verenigingen en er ook een handvol opgericht. Ik heb in 2019 toen er bij de WdLL behoefte was aan een bestuur, eerst gekeken of ik daar wel bij paste.

Ondertussen is duidelijk dat dit wel zal lukken: De huidige bestuursleden hebben allemaal de motivatie om er wat van te maken en aan te pakken, dat past goed bij m’n eigen (Rotterdamse) instelling.

WdLL is een unieke bron van informatie voor iedereen die iets wil weten over het maken van wijn in de breedste zin. Maar dat komt niet vanzelf: Een vereniging kan niet leven zonder bijdrage van de leden. En zonder een bestuur voor het organiseren, begeleiden en aansturen komt er weinig van de grond. Ik maak al jaren met veel plezier wijn en heb in het verleden veel kennis gehaald bij de wijnbouwers der lage landen, graag wil ik daarvoor iets terug doen en ik verwacht met mijn ervaring bij te kunnen dragen aan het verder uitbouwen van de vereniging.

Email: voorzitter|@|wijnbouwersderlagelanden.nl

Bestuurslid

Peter Siebrands

Peter Siebrands

Rotterdam 1947. Na wat omzwervingen afgestudeerd in sociologie. Vooral werkzaam geweest als adviseur en trainer van ondernemingsraden. Lid sinds 2009 en secretaris van 2011 tot 16 maart 2021.

Hoofdredacteur van ons verenigingsblad Wijnbouw in de Lage Landen.

Email: redactie|@|wijnbouwersderlagelanden.nl

Kandidaat bestuurslid Ivon Janssen

Geboren in 1988 in Bladel, Noord-Brabant. Voor studie vertrokken naar Den Haag en daar vervolgens een verder leven opgebouwd samen met mijn vriend. Ik werk met veel plezier in Delft als projectmanager. Hiernaast komt na elke vakantie de wens naar voren om meer tijd buiten te besteden. Daarom verplaats ik mezelf zo veel mogelijk op de fiets van A naar B en sport ik in de buitenlucht. Ook lees ik graag en bezoek ik concerten en festivals.

Een wijn(bouw)kenner kan ik mezelf zeker (nog) niet noemen, maar niet gehinderd door het gebrek aan kennis wel degelijk een liefhebber en enthousiasteling. Samen met mijn vriend en een jeugdvriendin hebben we in het voorjaar van 2022 als eigen hobbyproject 144 stokken geplant in Bladel. Elke stap is spannend en interessant en per fase doen we voorzichtig wat kennis op.

Het bestuur verrijk ik graag met mijn enthousiasme en de blik van de jonge hobbywijnbouwer.

Email: ivon.janssen@gmail.com

Penningmeester

Johan Luijting

Mijn wieg stond in 1947 in Krommenie en in 1990 ben ik met mijn gezin verhuisd naar het mooie Gelders Laren in de Achterhoek.

Bijna 30 jaar heb ik gewerkt op financiële afdelingen van vooral gezondheidszorgorganisaties, als financieel manager. Daarvoor heb ik enige tijd gewerkt in de ICT-sector, die nog in de kinderschoenen stond.

Zo’n 15 jaar geleden bezocht ik een wijnproeverij bij een wijnbouwer  in Laren en kwam daardoor op het idee om zelf ook eens met druiven aan de slag te gaan. In onze tuin was genoeg ruimte om op kleine schaal te beginnen. Na een jaar of 4 moest ik zien te leren hoe je van die druiven wijn kunt maken. Speurend op het internet kwam ik al vrij snel  op de website van de Wijnbouwers der Lage Landen terecht en heb ik mij aangemeld als lid. Van de cursussen van de vereniging heb ik veel opgestoken en van de gezamenlijke inkoop heb ik regelmatig gebruik gemaakt. De wijn die wij maken is volgens familie, vrienden en bekenden prima van smaak en dat vinden wij zelf eigenlijk ook wel. Omdat ik veel aan de WdLL te danken heb, wil ik graag wat terugdoen en heb ik mij kandidaat gesteld voor opvolging van penningmeester Frank van Huijgevoort

Email: penningmeester|@|wijnbouwersderlagelanden.nl

Secretaris

 

Hans Schers

Helden 1957. Gerechtelijk ICT-deskundige en ondernemer (zelfstandig adviesbureau gedurende 31 jaar).

Als wijnmaker gestart op mijn 18 de en gestopt op mijn 66 ste, daarnaast ook nog Registervinoloog en sinds 2006 lid van de Verenigde Vinologen Nederland. Bij deze vereniging ben ik ook nog ruim 12 jaar als bestuurslid in diverse functies actief geweest, namelijk: webmaster, voorzitter educatiecom­mis­sie en voorzitter activiteitencommissie.

Mijn bovenmatig interesse in wijn is gelegen in het genieten van wijn in combinatie met spijs, maar bovenal van niets een hoog kwaliteitsproduct maken, waarbij in alle fases kennis en innovaties ingezet kunnen worden om dit hogere doel te realiseren.

Een en ander heeft ook geresulteerd in voor Nederland unieke wijnen op basis van Italiaanse wijn­pro­­­ductiemethoden, namelijk een Amarone- en Ripassostijl. Helaas heb ik om gezondheidsredenen mijn wijnmaakactiviteiten moeten beëindigen.

Vanuit mijn vinologenachtergrond en -ervaring beschik ik over een veelheid aan contacten in de wijnwereld, zowel aan (professionele) productie- als ook de handelswereld.

Verenigingslid vanaf 2010 en bestuurslid vanaf 2023, secretaris per 01 01 2024

Email: secretaris|@|wijnbouwersderlagelanden.nl

06/10/2023 WM

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00