Oenologie kennis en vreugde delen

Home » Leden » Verwachtingen » Oenologie kennis en vreugde delen

Wat kunnen leden van de vereniging verwachten?

Kennis en vreugde over Oenologie met elkaar delen.

Lid zijn van een vereniging betekent dat je je hebt verenigd met een aantal anderen die hetzelfde nastreven als jij. Het idee erachter is dat je samen meer bereikt dan jij alleen. Binnen een vereniging is het dan ook een kwestie van geven en nemen.
Je deelt jouw plezier dat je beleeft met je hobby of beroep voor zover dat de druiventeelt of vinificatie betreft. Het eindresultaat, een goed glas wijn, is daarbij een uitstekend middel! Je kunt verwachten dat andere leden van de vereniging ook hun plezier met jou zullen delen. (Voorbeeld: Wijnproeverijen)

Al doende ontdek je allerlei wetenswaardigheden over het telen van druiven en het maken van wijn. Ook deze kennis kun je delen. Indien je daartoe bereid bent , mag je ook van anderen verwachten dat zij hun kennis willen delen met jou. Mooie voorbeelden hiervan zijn deze website waarop je zeer veel informatie kunt vinden die door onze verenigingsleden is verzameld. Dan is er nog ons Verenigingsblad (digitaal) waarin je op de hoogte wordt gehouden van het nieuws rond onze liefhebberij én de verschillende bijeenkomsten waarvan leden verslag doen. En wat dacht je van de Nieuwsbrief Druiventeelt waarin per seizoen wordt gemeld wat er in de wijngaard dient te gebeuren.

In onze vereniging, bestaande uit meer dan 750 individuele leden met een gezamenlijke belangstelling, is de vraag van het individuele lid leidend waar het gaat om initiatieven. Het is dus niet zo dat een lid kan gaan zitten wachten totdat het bestuur iets gaat organiseren. Elk lid met een vraag of behoefte wordt geacht dit te melden bij de regiocoördinator voor actie op regionaal niveau of bij het bestuur voor actie op landelijk niveau. Het bestuur is altijd bereid elke actie op individueel, regionaal of landelijk niveau te ondersteunen op welke wijze dan ook. Het organogram laat de hierbij passende organisatiestructuur duidelijk zien.

3 mei 2020, Wim Marijnissen

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00