Bioferm Doux

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Bioferm Doux

Bioferm Doux

Soort Saccharomyces cerevisiae bayanus
Wijn wit 
Algemene beschrijving

Voor fruitige witte of soepele rode wijnen (zoals de Beaujolais wijnen).

Voegt aroma’s toe aan neutrale druiven. Ook geschikt voor zeer aromatische wijnen zoals van muskaat druiven en Gewürztraminner door de vorming van complementaire aroma’s.

Korrelgist voor het verkrijgen van wijnen met een hoger restsuiker gehalte. Door het behoud van de natuurlijk aanwezige fructose kan een restsuikergehalte van 5-15 g/liter worden verkregen.

Killer ja
Temperatuurbereik 15-30°C.
Voedingsbehoefte laag
Alcoholtolerantie 12-13%Vol. (matige alcohol tolerantie)
Eigenschappen
  • gemiddeld temperatuur bereik,
  • gemiddelde vergister bij hogere temperaturen (20-30°C),
  • lage temperaturen (10-15°C) zijn niet geschikt doordat de gist bij deze temperatuur samenvlokt en neerslaat,
  • lage tot gemiddelde schuimvorming,
  • vlokt makkelijk samen waardoor de gist aan het einde van de vergisting makkelijk neerslaat en een compact sediment vormt.
Ongewenste nevenproducten
  • Geringe acetaldehyde vorming.
Overige nevenproducten
  • vormt fruitige esters (banaan en ananas)
Dosering 20-30 g/100 Liter.  
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00