Bioferm Doux
Soort | Saccharomyces cerevisiae bayanus |
Wijn | wit |
Algemene beschrijving |
Voor fruitige witte of soepele rode wijnen (zoals de Beaujolais wijnen). Voegt aroma’s toe aan neutrale druiven. Ook geschikt voor zeer aromatische wijnen zoals van muskaat druiven en Gewürztraminner door de vorming van complementaire aroma’s. Korrelgist voor het verkrijgen van wijnen met een hoger restsuiker gehalte. Door het behoud van de natuurlijk aanwezige fructose kan een restsuikergehalte van 5-15 g/liter worden verkregen. |
Killer | ja |
Temperatuurbereik | 15-30°C. |
Voedingsbehoefte | laag |
Alcoholtolerantie | 12-13%Vol. (matige alcohol tolerantie) |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten |
|
Overige nevenproducten |
|
Dosering | 20-30 g/100 Liter. |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 10-11-2012
Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).