Anchor NT 116
Soort | Saccharomyces cerevisiae hybride |
Wijn | wit |
Algemene beschrijving | NT 116 wordt aangeraden voor frisse witte wijnen die vroeg op de markt kunnen worden gebracht. Typisch te verwachten aroma’s zijn die van bloemige aroma’s, citroenen, grapefruit (pompelmoes), Guave en andere tropische vruchten.
Deze gist is zeer geschikt voor vergisting bij zeer lage temperaturen. NT 116 wordt aangeraden voor de druivensoorten Pint blanc en Pinot gris, Kerner, Chardonnay en ook Muller-Thurgau |
Killer | ja |
Temperatuurbereik | Optimale temperatuurbereik van 12 tot 16 graden Celcius. Ondergrens is 11 graden. |
Voedingsbehoefte | Lage voedingbehoefte (bij lage temperaturen). |
Alcoholtolerantie | tot 16% |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten | Geen ongewenste nevenproducten,
|
Overige nevenproducten | Glycerine productie tot 11-13g/L |
Dosering | 20 g/HL |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 07-06-2012