Bioferm Killer

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Bioferm Killer

Bioferm Killer

Soort Saccharomyces cerevisiae bayanus
Wijn universeel  
Algemene beschrijving

Speciaal voor wijnen met een hoger alcoholgehalte.

Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting met weinig restsuiker, ook bij lagere temperaturen.
Zeer geschikt voor de heropstart van stilgevallen wijnen, hergisting en schuimwijnen. Bevat de “killer”-factor om wilde gisten te inhiberen.

Geeft zeer goede resultaten bij Chardonnay en Pinot Gris wijnen.

Killer ja (killer factor F2)
Temperatuurbereik 10 – 30°C.   
Voedingsbehoefte onbekend
Alcoholtolerantie tot 16% vol.
Eigenschappen
  • groot temperatuur bereik,
  • Zeer geschikt voor de heropstart van stilgevallen wijnen, hergisting en schuimwijnen,
  • constante hoge vergistingssnelheid, ook bij lage temperaturen of lage suikergehaltes.
  • geringe schuimvorming bij lage tot gemiddelde temperaturen,
  • goede resistentie tegen omstandigheden die de vergisting benadelen,
Ongewenste nevenproducten
  • geringe productie van vluchtige zuren (equivalent van <0,17 g/L zwavelzuur),
  • minimale, bijna geheel ontbrekende, productie van SO2,
  • geringe productie van acetaldehyde,
  • geringe vorming van hogere alcoholen,
Overige nevenproducten onbekend
Dosering

20 g / 100 liter bij temp. > 15°C; 30 g / 100 liter bij temp. < 15°C.  

Bevat minder dan 10 wilde gisten en minder dan 10 bacterien per 1 miljoen gistcellen. Bevat maximaal 5 a 6 procent vocht.

Bewaren

Koel en droog bewaren bij ongeveer 10°C. Bij kamertemperatuur verliest men ongeveer 10% actieve gistcellen per jaar.

Bij een lage temperatuur van 4°C tot ongeveer 60 maanden te bewaren.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00