Bioferm Killer
Soort | Saccharomyces cerevisiae bayanus |
Wijn | universeel |
Algemene beschrijving |
Speciaal voor wijnen met een hoger alcoholgehalte. Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting met weinig restsuiker, ook bij lagere temperaturen. Geeft zeer goede resultaten bij Chardonnay en Pinot Gris wijnen. |
Killer | ja (killer factor F2) |
Temperatuurbereik | 10 – 30°C. |
Voedingsbehoefte | onbekend |
Alcoholtolerantie | tot 16% vol. |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten |
|
Overige nevenproducten | onbekend |
Dosering |
20 g / 100 liter bij temp. > 15°C; 30 g / 100 liter bij temp. < 15°C. Bevat minder dan 10 wilde gisten en minder dan 10 bacterien per 1 miljoen gistcellen. Bevat maximaal 5 a 6 procent vocht. |
Bewaren |
Koel en droog bewaren bij ongeveer 10°C. Bij kamertemperatuur verliest men ongeveer 10% actieve gistcellen per jaar. Bij een lage temperatuur van 4°C tot ongeveer 60 maanden te bewaren. |
Revisiedatum: 10-11-2012
Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).