Oenoferm Riesling
Soort | Saccharomyces cerevisiae cerevisiae (E 68/73) |
Wijn | wit |
Algemene beschrijving |
Speciale korrelgist voor het vergisten van fruitig-lichte tot hoge kwaliteit Riesling-achtige wijnen die de typische variëteitgebonden smaakkarakteristieken accentueert. Een gekoelde vergisting bij temperaturen tussen 17 en 19 °C bevordert de smaakontwikkeling richting perzik-aroma. Bij hogere alcohol percentages moet de mosttemperatuur worden verhoogd tot 20 à 22 °C tegen het einde van de vergisting. Volledige vergisting van de suiker tot een alcoholgehalte van 13 Vol. %. Om restsuiker te behouden kan de vergisting worden gestopt door afkoeling, sulfitering of filtratie. |
Killer | nee |
Temperatuurbereik | 17 tot 22 °C, een temperatuur van 17 tot 19 °C bevordert de vorming van frisse fruitige aroma’s, een temperatuur van 19 tot 22 °C bevordert de vorming van meer exotische aroma’s. |
Voedingsbehoefte | gemiddeld tot hoog |
Alcoholtolerantie | tot 13,5 Vol. %. |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten | niet beschikbaar op factsheets fabrikant |
Overige nevenproducten | niet beschikbaar op factsheets fabrikant |
Dosering |
25 – 35g / 100L. Vergisting start binnen 10 à 20 uur. |
Bewaren | Koel, droog en vacuum verpakt bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 10-11-2012