Oenoferm Riesling

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Oenoferm Riesling

Oenoferm Riesling

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae (E 68/73)
Wijn wit
Algemene beschrijving

Speciale korrelgist voor het vergisten van fruitig-lichte tot hoge kwaliteit Riesling-achtige wijnen die de typische variëteitgebonden smaakkarakteristieken accentueert.

Een gekoelde vergisting bij temperaturen tussen 17 en 19 °C bevordert de smaakontwikkeling richting perzik-aroma. Bij hogere alcohol percentages moet de mosttemperatuur worden verhoogd tot 20 à 22 °C  tegen het einde van de vergisting.

Volledige vergisting van de suiker tot een alcoholgehalte van 13 Vol. %. Om restsuiker te behouden kan de vergisting worden gestopt door afkoeling, sulfitering  of filtratie.

Killer nee
Temperatuurbereik 17 tot 22 °C,
een temperatuur van 17 tot 19 °C bevordert de vorming van frisse fruitige aroma’s, een temperatuur van 19 tot 22 °C bevordert de vorming van meer exotische aroma’s.
Voedingsbehoefte gemiddeld tot hoog
Alcoholtolerantie tot 13,5 Vol. %.
Eigenschappen
  • volledige (droge) vergisting,
Ongewenste nevenproducten niet beschikbaar op factsheets fabrikant  
Overige nevenproducten niet beschikbaar op factsheets fabrikant  
Dosering

25 – 35g / 100L. 
Bij lage temperaturen, bij botrytis-infectie of bij most met hoog suikergehalte mag de dosis opgevoerd worden tot 35-45 g/100 liter.

Vergisting start binnen 10 à 20 uur.

Bewaren Koel, droog en vacuum verpakt bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bronnen: Erbslöh, Brouwland

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00