Bioferm Cool
Soort | Saccharomyces cerevisiae bayanus (strain LW 317-30) |
Wijn | universeelgist |
Algemene beschrijving |
Korrelgist speciaal voor de vergisting van wijnen bij koudere temperaturen, al vanaf 8°C. Produceert wijnen met een uitgesproken vruchtkarakter bij een langzamere vergisting bij 13-17°C. Genoemde fruitaroma’s omvatten citrus en grapefruit, zowel als appel, perzik en roos. Resulteerd in een uitgebalanceerd aromaprofiel. |
Killer | onbekend |
Temperatuurbereik | vanaf 8°C, optimaal 13-17°C |
Voedingsbehoefte | onbekend |
Alcoholtolerantie | 15% |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten |
|
Overige nevenproducten | onbekend |
Dosering |
20 g / 100 liter bij temp. > 15°C; 30 g / 100 liter bij temp. < 15°C. Dehydrateren in een 1-op-1 mengsel van most en water bij een temperatuur van 37-42 °C. Toevoegen met roeren. Gedurende minstens 20 minuten laten zwellen. Af laten koelen tot een temperatuurverschil van 8°C met de most. |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. Na openen binnen 2 a 3 dagen gebruiken. |
Revisiedatum: 10-11-2012
Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).