Bioferm Cool

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Bioferm Cool

Bioferm Cool

Soort Saccharomyces cerevisiae bayanus (strain LW 317-30)
Wijn universeelgist  
Algemene beschrijving

Korrelgist speciaal voor de vergisting van wijnen bij koudere temperaturen, al vanaf 8°C. 

Produceert wijnen met een uitgesproken vruchtkarakter bij een langzamere vergisting bij 13-17°C. Genoemde fruitaroma’s omvatten citrus en grapefruit, zowel als appel, perzik en roos. Resulteerd in een uitgebalanceerd aromaprofiel.

Killer onbekend
Temperatuurbereik vanaf 8°C,  optimaal 13-17°C
Voedingsbehoefte onbekend  
Alcoholtolerantie 15%
Eigenschappen
  • snelle opstart van de vergisting, ook bij lage temperaturen,
  • vergist goed droog door, ook bij lage temperaturen (één van de selectiecriteria voor deze gist),
  • produceert veel fruitige aroma’s (citrus, grapefruit, appel, perzik, roos),
  • geringe schuimvorming,
  • gaat slecht samen met een MLF.
Ongewenste nevenproducten
  • geringe productie van vluchtige zuren (equivalent van <0,10 g/L zwavelzuur),
  • minimale, bijna geheel ontbrekende, productie van SO2,
  • geringe productie van acetaldehyde,
Overige nevenproducten onbekend
Dosering

20 g / 100 liter bij temp. > 15°C; 30 g / 100 liter bij temp. < 15°C.

Dehydrateren in een 1-op-1 mengsel van most en water bij een temperatuur van 37-42 °C. Toevoegen met roeren. Gedurende minstens 20 minuten laten zwellen. Af laten koelen tot een temperatuurverschil van 8°C met de most.
Het wordt aangeraden om na 10 minuten een gist activator (zoals Vitadrive F3 of LALVIN GO-FERM) aan de giststarter toe te voegen in ongeveer gelijke hoeveelheden als de gist.

Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.
Na openen binnen 2 a 3 dagen gebruiken.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00