Uvaferm BDX Bordeaux
Soort | Saccharomyces cerevisiae cerevisiae |
Wijn | rood |
Algemene beschrijving |
Topgist uit de Bordeauxregio. Te gebruiken voor erg donker fruit, ideaal voor de vergisting van Dornfelder en Pinot noir. Een mooie gist voor rode wijn van kruidige en extractrijke druiven (Cabernet, Merlot). Volgens onze Belgische vrienden ook geschikt voor Regent, maar in ons gistexperiment (2009) bleek de combinatie van Regent en Uvaferm BDX niet geslaagd te zijn. |
Killer | ja |
Temperatuurbereik | 18 – 30 oC, Optimaal bij 24 – 28 oC. |
Voedingsbehoefte | gemiddeld |
Alcoholtolerantie | tot 16 %. |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten |
|
Overige nevenproducten | Produceert relatief veel polyfenolen en glycerol |
Dosering | 20 – 40g / 100L |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 29-08-2012