Uvaferm BDX

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Uvaferm BDX

Uvaferm BDX Bordeaux

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn rood
Algemene beschrijving

Topgist uit de Bordeauxregio. Te gebruiken voor erg donker fruit, ideaal voor de vergisting van Dornfelder en Pinot noir.

Een mooie gist voor rode wijn van kruidige en extractrijke druiven (Cabernet, Merlot). Volgens onze Belgische vrienden ook geschikt voor Regent, maar in ons gistexperiment (2009) bleek de combinatie van Regent en Uvaferm BDX niet geslaagd te zijn. 

Killer ja
Temperatuurbereik 18 – 30 oC, Optimaal bij 24 – 28 oC.
Voedingsbehoefte gemiddeld
Alcoholtolerantie tot 16 %.
Eigenschappen
  • Voor rode wijn met zwaardere taninestructuur.
  • gemiddelde opstarttijd van de vergisting.
  • gemiddelde vergistingssnelheid zodat een langere maceratietijd mogelijk is.
  • bevordert MLF,
  • Zeer weinig schuimvorming tijdens de gisting.
  • Hoge extractie van polyfenolen, geeft sterk het soortkarakter weer.
  • Zeer geschikt voor wijn die op eik wordt gelagerd en wijn die langere tijd gelagerd wordt.
Ongewenste nevenproducten
  • Gemiddelde vorming van zwavelverbindingen (tussen 20 en 30 mg/L) 
  • Geringe vorming van vluchtige zuren (gelijk aan 0,20 g/L H2SO4).
Overige nevenproducten Produceert relatief veel polyfenolen en glycerol  
Dosering 20 – 40g / 100L  
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 29-08-2012  

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00