DSM Fermicru VR5

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » DSM Fermicru VR5

DSM Fermicru VR5 “killer”

Soort Saccharomyces cerevisiae (no. VR5, uit de Bourgogne, Frankrijk)
Wijn rood (Bourgognetype)  
Algemene beschrijving

Ideaal voor bewaarwijnen; versterkt structuur, body, kleur, tannines en aromatische finesse. Vormt fruitige (cassis, pruim, kers) en kruidige aroma’s.

Heel geschikt voor Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Zinfandel.
 

Killer neutraal tot killer
Temperatuurbereik 18-30o C;
Voedingsbehoefte Normale voedingsbehoefte. Gistvoeding pas geven na 3 dagen gisting.  
Alcoholtolerantie tot 16%
Eigenschappen
  • geringe schuimvorming.
  • snelle opstart van de vergisting
  • de conversiefactor is 16,5g suiker per 1% alcohol.
Ongewenste nevenproducten weinig ongewenste nevenproducten als vluchtig zuur, acetaldehyde, H2S, SO2.

  • Geringe vorming van H2S.
  • Geringe vorming van SO2 (< 10 mg/L).
  • Geringe vorming van acetaldehyde (< 20 mg/L).
  • Geringe vorming van vluchtige zuren (< 0,15 g/L).
Overige nevenproducten Glycerinevorming 7-8gr/l;
Dosering 20g / 100 L  
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 27-08-2012
 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00