Lalvin 2323

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Lalvin 2323

Lalvin 2323

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn (rosé en) rood
Algemene beschrijving

Deze gist produceert een volumineus Rhône-type wijn, vaak met aroma’s die aan vijgen en dadels doen denken en is bijzonder geschikt voor Cabernet-soorten, Pinot Noir, Léon Millot en vergelijkbare druiven.
Combinaties van deze gist met Triomphe d’ Alsace, Cabernet Cortis, Baco Noir, Maréchal Foch (rosé), Rondo en ook Regent, kunnen mooie wijnen opleveren. Lalvin 2323 is dus qua druivenrassen breed inzetbaar.

Killer ja
Temperatuurbereik 22 – 28 oC. Minimaal 18 oC.
Voedingsbehoefte gemiddeld tot hoog
Alcoholtolerantie tot 15 %.
Eigenschappen
  • Deze gist extraheert meer kleur en zorgt voor een stabiele kleurbalans.
  • Start snel en vergist snel door tot maximaal 15 %.
  • gemiddelde vergistingssnelheid
  • niet geschikt in combinatie met MLF.
Ongewenste nevenproducten
  • hoge productie van H2S (170ppm)
  • lage productie van SO2
  • hoge productie van vluchtige zuren  
Overige nevenproducten
  • gemiddelde glycerine productie
  • door de productie van meer polysacchariden levert deze gist een harmonische, aromatische wijn op met veel mondgevoel.
Dosering  20-40g/hL  
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00