Uvaferm CEG

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Uvaferm CEG

Uvaferm CEG

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn wit
Algemene beschrijving

Bijzonder geschikt voor de productie van elegante, fruitige wijnen door vergisting bij lage temperaturen.  Hierdoor ontstaan secondaire aroma’s en een toename van het  mondgevoel.
Deze gist bezit bijzondere enzymen waardoor “voortijdige verouderingsproblemen” (Untypische Alterungsnote, UTA) worden voorkomen. Wilde gisten en ongewenste bacteriën worden onderdrukt.

Zeer geschikt voor Riesling en Johanniter.

Killer ja
Temperatuurbereik 8-22 oC, optimaal bij 15-17 oC (koude gist)
Voedingsbehoefte gemiddeld
Alcoholtolerantie tot 16 %.
Eigenschappen
  • Zeer geringe schuimvorming door hogere proteaseactiviteit.
  • Geschikt voor late oogsten,
  • Mooie zelfklaring.
Ongewenste nevenproducten Geen ongewenste nevenproducten, zoals acetaldehyde, SO2, H2S, vluchtige zuren
Overige nevenproducten
  • Vormt esters
Dosering 25 – 40 g / 100L  
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 29-08-2012

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00