Uvaferm NEM

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Uvaferm NEM

Uvaferm NEM

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn wit, rood (niet aanbevolen voor rosé)
Algemene beschrijving

Beaujolais gist, voor witte en rode wijnen met een subtiel fruitig karakter. Geeft een bloemige wijn die zeer lang zijn aroma’s bewaard. De ideale gist om druiven van het type Leon Millot te vergisten. 

Zorgt voor een kruidige, complexe, kleurrijke wijn waarin het karakter van het gebruikte fruit is versterkt; een goed doortimmerde tanninestructuur. Zeer geschikt voor: Spätburgunder (Pinot Noir), Dornfelder, Dunkelfelder, Lemberger , Regent.

Killer ja
Temperatuurbereik 16 – 32 oC; optimaal 18 – 30 oC!
Voedingsbehoefte hoog
Alcoholtolerantie tot 16 %.
Eigenschappen
  • zeer hoge vergistingssneldheid,
  • geringe schuimvorming,
  • geschikt in combinatie met MLF,
Ongewenste nevenproducten
  • lage tot gemiddelde productie van H2S (tussen 60 en 170 ppm)
  • lage productie van SO2
  • lage productie van vluchtige zuren
Overige nevenproducten  
Dosering 20-40g/hL  
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012 
 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00