Lalvin RC 212

Lalvin RC 212

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn rood (Bourgogne type)
Algemene beschrijving

Zeer geschikt voor een fluwelen, ronde rode bourgogne; fruitig, waarbij in de druivenvariëteit aanwezige aroma’s van kers en braam worden versterkt.

Killer ja
Temperatuurbereik Optimale vergistingstemperatuur 20-30 oC; niet beneden 18 oC met de vergisting aanvangen!
Voedingsbehoefte Gemiddelde tot hoge voedingbehoefte
Alcoholtolerantie maximaal 16%
Eigenschappen
  • lage zuurstofbehoefte
  • weinig schuimvorming
  • snelle klaring
  • Korte opstartperiode, snelle fermentatie,
  • Gebruik: rehydreren gedurende 30 minuten in water (echt niet langer!) en dan aan de basiswijn toevoegen.
Ongewenste nevenproducten
  • Zeer lage H2S productie ( <60ppm ).
  • Zeer lage SO4 productie.
  • Geen ongewenste nevenproducten, zoals acetaldehyde, H2S, vluchtige zuren.
Overige nevenproducten
  • gemiddelde glycerine productie 
Dosering  onbekend  
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012