DSM Fermirouge

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » DSM Fermirouge

DSM Fermirouge

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn rood (Bordeaux type)
Algemene beschrijving

Ideaal voor fruitige, uitgebalanceerde wijnen; bevordert de volle ontplooiing van aroma’s (aardbei, morel, framboos. Heel geschikt voor Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel.
 

Killer neutraal tot killer
Temperatuurbereik Koude gist. 10 – maximaal 28o C.
Voedingsbehoefte Normale voedingsbehoefte. Gistvoeding pas geven na drie dagen gisting.
Alcoholtolerantie tot 15%
Eigenschappen
  • weinig schuimvorming,
  • resistentie tegen sulfiet tot 50 mg/L,
  • de conversiefactor is 16g suiker per 1% alcohol.
Ongewenste nevenproducten weinig ongewenste nevenproducten als vluchtig zuur, acetaldehyde, H2S, SO2.

  • geringe vorming van vluchtige zuren (< 0.2 g/L),
  • lage acetaldehyde vorming (< 20 mg/L),
  • lage H2S productie.
Overige nevenproducten
  • gemiddelde glycerine vorming (5-7g/l),
Dosering 20g / 100 L  
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00