DSM Fermirouge
Soort | Saccharomyces cerevisiae cerevisiae |
Wijn | rood (Bordeaux type) |
Algemene beschrijving |
Ideaal voor fruitige, uitgebalanceerde wijnen; bevordert de volle ontplooiing van aroma’s (aardbei, morel, framboos. Heel geschikt voor Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel. |
Killer | neutraal tot killer |
Temperatuurbereik | Koude gist. 10 – maximaal 28o C. |
Voedingsbehoefte | Normale voedingsbehoefte. Gistvoeding pas geven na drie dagen gisting. |
Alcoholtolerantie | tot 15% |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten | weinig ongewenste nevenproducten als vluchtig zuur, acetaldehyde, H2S, SO2.
|
Overige nevenproducten |
|
Dosering | 20g / 100 L |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 26-08-2012