Uvaferm HPS YSEO

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Uvaferm HPS YSEO

Uvaferm HPS YSEO

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn Rood
Algemene beschrijving

Nieuwe gist met bijzondere eigenschappen, heel goed voor Cabernetsoorten, Merlot, Tempranillo, Schwarzriesling, Syrah

Killer Neutraal (geen killer gist)
Temperatuurbereik Optimaal: 18 oC – 30 oC
Voedingsbehoefte
  • Hydreren met Lalvin GoFerm
  • Gemiddelde voedingbehoefte
  • Gistvoeding toevoegen na 2 dagen gisting
Alcoholtolerantie Tot 16 %
Eigenschappen
  • Zorgt voor zeer veel manno-proteïnen in de wijn (veel mondgevoel) en is dus bij uitstek geschikt voor “dunne” sappen, zoals die in natte jaren vaak voorkomen
  • Stabiliseert het zuur
  • Zeer snel actief na toevoeging
  • Matige vorming van glycerol
  • Levert een complexe, volle rode wijn op met al vroeg zachte tannines
  • Sensorisch effect: benadrukt varietal-karakter en kleurbehoud
  • Heeft een positieve invloed op MLF
     
  • Niet geschikt voor herstarten van gisting (na stilvallen)
 
Ongewenste nevenproducten
  • Vorming vluchtige zuren (zoals azijn): Laag
  • Vorming SO2: Laag
  • Vorming H2S: Laag
  • Schuimvorming: weinig
Dosering 20 – 40 gram / hectoliter
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar
Bron informatie Productinfo van Lallemand en WBLL

Revisiedatum: 2-06-2013
 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00