Soort |
Saccharomyces cerevisiae cerevisiae |
Wijn |
Rood |
Algemene beschrijving |
Nieuwe gist met bijzondere eigenschappen, heel goed voor Cabernetsoorten, Merlot, Tempranillo, Schwarzriesling, Syrah
|
Killer |
Neutraal (geen killer gist) |
Temperatuurbereik |
Optimaal: 18 oC – 30 oC |
Voedingsbehoefte |
- Hydreren met Lalvin GoFerm
- Gemiddelde voedingbehoefte
- Gistvoeding toevoegen na 2 dagen gisting
|
Alcoholtolerantie |
Tot 16 % |
Eigenschappen |
- Zorgt voor zeer veel manno-proteïnen in de wijn (veel mondgevoel) en is dus bij uitstek geschikt voor “dunne” sappen, zoals die in natte jaren vaak voorkomen
- Stabiliseert het zuur
- Zeer snel actief na toevoeging
- Matige vorming van glycerol
- Levert een complexe, volle rode wijn op met al vroeg zachte tannines
- Sensorisch effect: benadrukt varietal-karakter en kleurbehoud
- Heeft een positieve invloed op MLF
- Niet geschikt voor herstarten van gisting (na stilvallen)
|
|
Ongewenste nevenproducten |
- Vorming vluchtige zuren (zoals azijn): Laag
- Vorming SO2: Laag
- Vorming H2S: Laag
- Schuimvorming: weinig
|
Dosering |
20 – 40 gram / hectoliter |
Bewaren |
Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar |
Bron informatie |
Productinfo van Lallemand en WBLL |