Lalvin W15
Soort | Saccharomyces cerevisiae cerevisiae |
Wijn | wit (rosé en lichte rode wijnen) |
Algemene beschrijving |
Zeer geschikt voor Müller-Thurgau, Muskateller en Bacchus. Geschikt voor frissen, fruitige wijnen met een goede structuur. Hoewel deze gist geen “killer” eigenschappen bezit, worden wilde gisten en ongewenste bacteriën snel verdrongen. Het is in dat verband aan te bevelen om een giststarter te maken (een halve liter water en een halve liter sap/most bij 35 graden C, opstrooien, doorroeren en na 15 minuten bij de most voegen). |
Killer | onbekend |
Temperatuurbereik | 10 – 25 oC(optimaal bij 16 – 23 oC) |
Voedingsbehoefte | hoog |
Alcoholtolerantie | maximaal 15% |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten |
|
Overige nevenproducten |
|
Dosering | 25-40g/hL |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 26-08-2012