DSM Fermivin (FV-500)
Soort | Saccharomyces cerevisiae cerevisiae (no. 7013) |
Wijn | universeel |
Algemene beschrijving |
De gist DSM Fermivin is, net als de gist Lalvin 71B, in staat om appelzuur af te breken en om te zetten en melkzuur. Maar in vergelijking met 71B produceert deze gist andere soorten aroma’s. De conversiefactor is 16,5g suiker per 1% alcohol. |
Killer | ja |
Temperatuurbereik | 15 – 35 oC (zeer ruim temperatuurbereik) |
Voedingsbehoefte | gemiddeld tot hoog |
Alcoholtolerantie | 14% vol. onder normale omstandigheden, 16% vol. bij voldoende (stikstof) voeding. |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten |
|
Overige nevenproducten |
|
Dosering | 20g / 100 L |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 17-1-2012