Wijn van Brabantse Wal wint goud

Home » Wijn van Brabantse Wal wint goud
 

Voor het eerst heeft een wijngaard uit Noord-Brabant en Zeeland van de Wijnkeuring een gouden medaille gekregen voor zijn wijn. De hoge onderscheiding gaf de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen aan wijngaard Domaine de Brabantse Wal voor hun witte wijn ‘Klein Wonder’.

Twee weken geleden was de uitreiking van de wijnkeuring in Buren. ‘Klein Wonder’ werd in eerdere keuringen al beloond met een bronzen en zilveren medaille.
Paul Bosse, eigenaar en oprichter van de Brabantse wijngaard is natuurlijk trots op zijn beloning. Volgens hem komt het door de focus op kwaliteit. "Door goed te snoeien en heel veel slechte druiven weg te knippen, houden we alleen de beste over."

Maar niet alleen ‘Klein Wonder’ werd met goud bekroond. Van de 209 ingezonden wijnen uit Nederland en België kregen er twaalf een gouden medaille. Nog nooit was het resultaat zo goed.
Volgens Bosse is dat simpel te verklaren. "Het komt doordat de wijnbouw is geprofessionaliseerd en er meer kennis en betere materialen beschikbaar zijn. De Nederlandse wijngaard gaat met grote sprongen vooruit. Ook is de kwaliteit van de ingezonden wijn nu hoger. Wijnboeren sturen hun wijnen die niet voldoende zijn niet meer op." Bosse geeft ten slotte ook aan dat 2016 een goed jaar was.

Bron: www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/wijn-van-brabantse-wal-wint-goud~a83165cf/

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00