Bioferm Champ
Soort | Saccharomyces cerevisiae bayanus |
Wijn | universeelgist |
Algemene beschrijving |
Korrelgist die zorgt voor een neutrale vergisting, met hoge sulfietresistentie (tot 25-30 mg vrij SO2 per liter). Speciaal geschikt voor hergisting op de fles. Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting, ook bij stilgevallen wijnen, hergisting en schuimwijnen. |
Killer | ja |
Temperatuurbereik | 15 – 30°C |
Voedingsbehoefte | onbekend |
Alcoholtolerantie | tot 17 %vol. |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten |
|
Overige nevenproducten | onbekend |
Dosering |
2 g / 10 liter bij normale omstandigheden; 4 g / 10 liter bij heropstart, hergisting of in moeilijke omstandigheden. Bevat minder dan 10 wilde gisten en minder dan 10 bacterien per 1 miljoen gistcellen. Bevat maximaal 5 a 6 procent vocht. |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. Bij kamertemperatuur verliest men ongeveer 10% actieve gistcellen per jaar. |
Revisiedatum: 10-11-2012
Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).