Bioferm Champ

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Bioferm Champ

Bioferm Champ

Soort Saccharomyces cerevisiae bayanus
Wijn universeelgist  
Algemene beschrijving

Korrelgist die zorgt voor een neutrale vergisting, met hoge sulfietresistentie (tot 25-30 mg vrij SO2 per liter).

Speciaal geschikt voor hergisting op de fles. Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting, ook bij stilgevallen wijnen, hergisting en schuimwijnen.

Killer ja
Temperatuurbereik 15 – 30°C
Voedingsbehoefte onbekend  
Alcoholtolerantie tot 17 %vol.
Eigenschappen
  • snelle opstart van de vergisting,
  • Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting,
  • Goed bruikbaar bij stilgevallen wijnen, hergisting en mousserende wijnen,
  • Hoge sulfietresistentie (tot 25-30 mg vrij SO2 per liter),
  • gemiddelde schuimvorming,
Ongewenste nevenproducten
  • geringe productie van vluchtige zuren (equivalent van <0,10 g/L zwavelzuur),
  • minimale, bijna geheel ontbrekende, productie van SO2,
  • geringe productie van acetaldehyde, 
Overige nevenproducten onbekend
Dosering

2 g / 10 liter bij normale omstandigheden; 4 g / 10 liter bij heropstart, hergisting of in moeilijke omstandigheden.

Bevat minder dan 10 wilde gisten en minder dan 10 bacterien per 1 miljoen gistcellen. Bevat maximaal 5 a 6 procent vocht.

Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. Bij kamertemperatuur verliest men ongeveer 10% actieve gistcellen per jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).