Bioferm Malic

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Bioferm Malic

Bioferm Malic

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn wit/rose/rood
Algemene beschrijving

Deze gist breekt tot 56% van het aanwezige appelzuur af!
Een teveel aan appelzuur is vooral bij fruitwijnen veel voorkomend en geeft een scherpe, wrange smaak. Bij deze gist zal het appelzuur tijdens de vergisting in grote mate “verbruikt” worden (1 g appelzuur wordt omgezet in 0.03% alcohol).

Bioferm Malic verbruikt 18 g suiker voor 1% alcohol en is dus zeer geschikt om van een most met een hogere dichtheid toch een wijn met een lager alcoholgehalte te maken. Start minder goed op bij most met een hoog suikergehalte.

De gist bevordert kleurextractie (geschikt voor rode wijnen) en heeft een neutraal aromaprofiel.

Aanbevolen voor de vergisting van druiven zoals Syrah, Grenache, Cabernet sauvignon en Pinot noir.

Killer onbekend
Temperatuurbereik 20-30 °C, optimaal bij 25-30 °C
Voedingsbehoefte laag
Alcoholtolerantie 14-15 vol.%
Eigenschappen
  • start snel op,
  • goede sedimentatie na afloop van de alcoholische vergisting,
  • weinig tot gemiddelde schuimvorming,
  • produceert weinig eigen aroma’s (neutraal aromaprofiel),
  • produceert relatief weinig alcohol,
  • verbruikt appelzuur,
Ongewenste nevenproducten
  • minder dan 0,3 g/L vluchtige zuren,
Overige nevenproducten  
Dosering 20-30 g/100 liter
Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00