Bioferm Malic
Soort | Saccharomyces cerevisiae cerevisiae |
Wijn | wit/rose/rood |
Algemene beschrijving |
Deze gist breekt tot 56% van het aanwezige appelzuur af! Bioferm Malic verbruikt 18 g suiker voor 1% alcohol en is dus zeer geschikt om van een most met een hogere dichtheid toch een wijn met een lager alcoholgehalte te maken. Start minder goed op bij most met een hoog suikergehalte. De gist bevordert kleurextractie (geschikt voor rode wijnen) en heeft een neutraal aromaprofiel. Aanbevolen voor de vergisting van druiven zoals Syrah, Grenache, Cabernet sauvignon en Pinot noir. |
Killer | onbekend |
Temperatuurbereik | 20-30 °C, optimaal bij 25-30 °C |
Voedingsbehoefte | laag |
Alcoholtolerantie | 14-15 vol.% |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten |
|
Overige nevenproducten | |
Dosering | 20-30 g/100 liter |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. |
Revisiedatum: 10-11-2012
Bron: factsheets toegestuurd via Brouwland (BE).