Oenoferm Structure
Soort | Saccharomyces cerevisiae cerevisiae |
Wijn | rood |
Algemene beschrijving |
Gistsoort die speciaal werd ontwikkeld voor de vergisting van krachtige, intensieve, tanninerijke rode wijnen. Geeft aroma’s van kersen, bessen en noten en ondersteunt de vrijgave van tannines resulterend in een harmonische wijn met groot bewaarpotentieel. Aanbevolen druivensoorten : Dornfelder, Lemberger, Cabernet sauvignon, Syrah. |
Killer | nee |
Temperatuurbereik | 18 – 28 °C |
Voedingsbehoefte | gemiddeld |
Alcoholtolerantie | tot 15% vol. |
Eigenschappen |
|
Ongewenste nevenproducten | niet beschikbaar op factsheets fabrikant |
Overige nevenproducten | niet beschikbaar op factsheets fabrikant |
Dosering |
20 – 30 g / 100 L (nb. bronnen geven verschillende doseringen: hier de hoogste overgenomen). Start van de vergisting binnen 5 à 15 uur. |
Bewaren | Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar. Na openen binnen 2 à 3 dagen gebruiken. |
Revisiedatum: 10-11-2012