Oenoferm Structure

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Oenoferm Structure

Oenoferm Structure

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn rood
Algemene beschrijving

Gistsoort die speciaal werd ontwikkeld voor de vergisting van krachtige, intensieve, tanninerijke rode wijnen.

Geeft aroma’s van kersen, bessen en noten en ondersteunt de vrijgave van tannines resulterend in een harmonische wijn met groot bewaarpotentieel.

Aanbevolen druivensoorten : Dornfelder, Lemberger, Cabernet sauvignon, Syrah.

Killer nee
Temperatuurbereik 18 – 28 °C
Voedingsbehoefte gemiddeld
Alcoholtolerantie tot 15% vol.
Eigenschappen
  • bevordert kleur extractie
  • vergist volledig door, ook onder stressvolle omstandigheden,
  • geschikt in combinatie met MLF.
Ongewenste nevenproducten niet beschikbaar op factsheets fabrikant 
Overige nevenproducten niet beschikbaar op factsheets fabrikant 
Dosering

20 – 30 g / 100 L (nb. bronnen geven verschillende doseringen: hier de hoogste overgenomen).

Start van de vergisting binnen 5 à 15 uur.

Bewaren Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.
Na openen binnen 2 à 3 dagen gebruiken.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bronnen: Erbslöh, Brouwland

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00