Oenoferm Color

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Oenoferm Color

Oenoferm color

Soort Saccharomyces cerevisiae bayanus
Wijn (fruitig) rood
Algemene beschrijving

Speciale korrelgist voor karaktervolle rode wijnen met stevige tannines en fruitige, krachtige rode wijnen. Geschikt voor wijnen die rijpen in vaten. Door de verminderde beta-glucosidase activiteit worden de anthocyanen maximaal behouden, wat leidt tot een verbeterde kleurstabiliteit.
Gist met de eigenschap veel kleur uit de vruchten te halen. Geeft meer aroma’s vrij dan Oenoferm Rouge.

Aanbevolen voor Pinot noir, Portugieser, Lemberger, Dornfelder, Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah.

killer nee
Temperatuurbereik 18 – 28 oC, minimaal 15 oC
Voedingsbehoefte niet beschikbaar op factsheets fabrikant 
Alcoholtolerantie tot 14,5% 
Eigenschappen
  • zeer geschikt voor kleur extractie (door toevoeging van speciale enzymen),
  • stabiele vergisting,
  • volledige (droge) vergisting,
  • bevordert MLF.
Ongewenste nevenproducten niet beschikbaar op factsheets fabrikant 
Overige nevenproducten niet beschikbaar op factsheets fabrikant 
Dosering

15 – 30g / 100L, bij meer dan 15 oC.

Vergisting start binnen 5 a 10 uur.

Bewaren Koel, droog  en vacuum verpakt bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 10-11-2012

Bronnen: Erbslöh, Brouwland
 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00