Wijnbouwers zorgen voor goud en zilver in Wijnegem

Home » Wijnbouwers zorgen voor goud en zilver in Wijnegem

   

 

 

Op amper een kilometer van het Wijnegem Shopping Center glooit een wijngaard van vier hectare. Eigenaar Guy Somers nam dit jaar voor het eerst deel aan de wedstrijd voor beste Belgische kwaliteitswijnen en won meteen goud en zilver.

Omdat je voor wedstrijddeelname minimum driehonderd liter van eenzelfde soort wijn moet hebben, kon Guy Somers van wijndomein Vigna in Wijnegem nu voor het eerst meedoen. ‘Dit jaar hadden we van twee wijnen driehonderd liter’, zegt zijn echtgenote Rita Somers. ‘We hebben die twee ingezonden. De wijnen werden beoordeeld door de beste Belgische sommeliers in Brugge. Het gaat om een rode en een witte, die telkens de naam van een van onze kleinkinderen dragen. Een kleine twee weken geleden kregen we dan te horen dat we een gouden en een zilveren medaille hadden gewonnen. Toch wel onverwacht.

’Hoe een industriebouwer, die al tot over zijn oren in het werk zit, erop komt om ook nog eens met wijn te beginnen? ‘Ik denk dat het om een soort voorbestemming gaat. Het domein hier in Wijnegem waar wij wonen, heet Vigna. Mijn vrouw en ik zijn wijnliefhebbers. Bovendien zitten we hier in Wijnegem.

Lees verder: www.standaard.be/cnt/dmf20141007_01308719

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00