Open dag bij wijngaarden Geervliet

Home » Open dag bij wijngaarden Geervliet
 

Na een succesvolle deelname aan de nationale open wijngaardendag in 2016 gaan dit jaar de wijngaarden weer open in Geervliet. Een viertal wijngaardeniers op werklieden vereniging ‘Wij streven naar verbetering’ zetten hun wijngaard weer open voor publiek.
Het succes van vorig jaar gaf aan dat er belangstelling is voor de wijnbouw in deze regio. "Ieder jaar verbetert de kwaliteit van de gemaakte wijn. Het lidmaatschap aan het Rozenburgse wijngilde heeft hier zeker aan bijgedragen. De mensen die vorig jaar langs geweest zijn, waren zeer geïnteresseerd in het hebben van druiven en wat je er mee kan doen. Dit jaar zal ook onze wijngaardenier van de fruitwijnen zijn tuin openstellen."

Ook dit jaar leggen Rene van der Linden, Dick Plantinga en Hans de Bruin van de wijngaarden/druiven (op de foto), de bezoeker weer graag uit hoe het verbouwen van druiven en het maken van wijn in zijn werk gaat. Er zal misschien ook nog wel geproefd kunnen worden van de wijn die gemaakt wordt. Niet alleen van druiven wordt de wijn gemaakt, de heren hebben ook de kunst van de mousserende rabarberwijn onder de knie. Dick en Hans hebben hier goede voorbeelden van. Rene heeft een wijngaard in opbouw en vorig jaar heeft hij uit nood druiven uit Hongarije laten komen om er wijn van te maken. "Dit is niet wat je wil, maar om het te leren kan dit ook. Klaas van Koppen is onze wijngaardenier van de fruitwijnen. Hij maakt zijn wijnen niet van druiven, maar van andere soorten fruit zoals bramen en de kweeperen. Net even anders, en zeker ook de moeite waard om naar Klaas zijn verhaal te luisteren." Omdat sommige leden van het moestuinencomplex even enthousiast werden van de open wijngaardendag als de wijngaardeniers zelf, zullen als kers op de taart een aantal ‘gewone’ moestuinen ook hun tuin openstellen om over hun ambacht te vertellen en hun variatie van het tuinieren laten zien. Dus kom Kijken, Beleven, Proeven, Vragen en Genieten op zaterdag 23 september van 13.00 tot 17.00 uur.

Bron: nissewaard.debotlek.nl/nieuws/algemeen/241747/open-dag-bij-wijngaarden-geervliet-

N.B. Deze drie wijngaardeniers zijn ook lid van de Wijnbouwers der Lage Landen.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00