Warmer en natter dan normaal

Home » Warmer en natter dan normaal
We hebben het allemaal al gemerkt aan de volle regenmeter en de extra aantasting door schimmelziektes in de wijngaard: de zomer van 2008 was warmer en natter dan gemiddeld.

Volgens het KNMI waren er in juli maar vijf dagen helemaal droog, in augustus zelfs maar drie. De zomer ging met juni droog van start met 49mm neerslag te opzichte van het langjarig gemiddelde van 71mm. Maar de neerslag werd ingehaald in de maanden juli en augustus die met 111 en 100mm natter waren dan het gemiddelde van respectievelijk 70 en 60mm.

Opmerkelijk was, ondanks de regenbuien, de hoge temperatuur. Vooral juni was warm, maar ook juli en augustus waren warmer dan het langjarig gemiddelde. In De Bilt kwam de gemiddelde temperatuur uit op 17,3 tegen 16,6 graden normaal. Het werd in De Bilt echter slechts een keer tropisch warm (maximumtemperatuur 30 graden of hoger), op 2 juli. Normaal telt een zomer drie dagen met dit soort temperaturen.

Het aantal zonuren, gemiddeld over het land 600, week dit jaar nauwelijks af van het langjarig gemiddelde van 590. Dat danken we vooral aan de zonnige juni. Het noordwestelijke kustgebied kreeg de meeste zon van het land, het zuiden en oosten zag de zon het minst.

Bron: KNMI

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00