Vogels verschrikken met Aloe Vera

Home » Vogels verschrikken met Aloe Vera
Aloe Vera blijkt niet alleen effectief tegen insecten beten en een verbrande huid bij mensen. In Australië is ontdekt dat dit product ook kan worden ingezet om druiven te beschermen tegen vogelvraat!

Toepassing om de 10 à 14 dagen van 5 liter per hectare blijkt vogels effectief weg te houden uit de wijngaard. De effectieve stof is ‘aloin’, een zeer bittere stof uit het blad van de aloe vera plant. Deze bitterheid weerhoud ook konijnen van vraat aan de druivenplanten.

Het product Aloe-Tech, een geconcentreerd extract van de huid en gel van de aloe vera plant, blijkt ook de gezondheid van planten te verbeteren. Aloe vera bevat veel ‘salycilic’ zuur, wat in planten de aanmaak van ‘phyto alexins’ bevordert. Deze stoffen helpen de planten om aanvallen door schimmels en insecten af te slaan.

Aloe-Tech is in o.a. Nederland, maar ook in Engeland, verkrijgbaar via Soil-Tech Solutions in Biezemortel.

bron: dit artikel

De toepassing van aloe vera bij de verbouw van druiven is niet nieuw. Eerder werd dit produkt al toegepast om druiven te beschermen tegen zonnebrand (zie bijv. dit artikel) en om de houdbaarheid van fruit te vergroten (zie dit artikel).

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00