VB CAL 6-04 Rijzende ster(?) zonder naam

Home » VB CAL 6-04 Rijzende ster(?) zonder naam
 

In onze nieuwsbrief van 28 november j.l. schreven wij over een rijzende ster zonder naam (VB CAL 6-04) en wij vroegen uw hulp bij het zoeken van een geschikte naam. Al op 3 december meldde Simon Crone de ontvangst van maar liefst 63 verschillende namen. Voorwaar een schitterend resultaat waarvoor onze hartelijke dank.
N.a.v. onze nieuwsbrief is er ook een soort hype op gang gekomen (om deze stokken te willen bestellen) waardoor we ons verplicht voelen met u de beschikbare informatie over de ervaringen met dit ras in onze Lage Landen te delen. Want juichende verhalen ( uit het buitenland) zijn er genoeg, maar ervaringen van hier niet tot nauwelijks.
Wat kunnen we tot dusver zeggen? Eigenlijk niets! Ja, er komen druiven aan en de wijn is goed. Maar daar gaan we gemakshalve van uit. Maar al de rest?? Dat zullen we zelf moeten uitzoeken met de mensen die de stokken al enkele jaren hebben staan. Voorlopig durven we niets te zeggen, het is in het verleden al zo dikwijls misgegaan, ten koste van door ons duurbetaalde stokken. Daarom, als je nu wilt aanplanten: speel op zeker. Met Souvignier Gris, Johanniter, Riesèl en Solaris zijn goede ervaringen, maar ook niet overal. Behalve de bruikbaarheid van het ras in onze contreien speelt ook nog de verkrijgbaarheid en de prijs een grote rol. Ons advies daarom: CAL 6-04 voorlopig vergeten! We zullen de komende jaren de ervaringen van onze leden met dit ras gaan bundelen en hopen u over een aantal jaren gefundeerd te kunnen adviseren.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00