Wat kost een fles wijn?

Home » Wat kost een fles wijn?
 

Afgelopen week zond NPO3 het programma De Rekenkamer uit. Deze keer ging het over de kosten en de prijs van een fles wijn. Daartoe bezochten ze verscheidene wijnhuizen en ook Daan van Dijkman van Domain de Marotte op de flanken van de Ventoux. Daan en zijn vrouw Elvire zijn oudleerling van de HAS in Den Bosch en hebben in 1997 hun passie gevolgd en zijn in Frankrijk wijn gaan produceren.
Dat de smaak van wijn voor een groot deel op de kwaliteit berust is duidelijk maar dat suggestie hier een rol bij speelt is vele malen aangetoond. Ook aan het eind van de uitzending stellen we dit weer vast . Dan krijgt de presentatrice een wijn te proeven uit een fles van rond de 100 euro. Ze is enthousiast maar schrikt als het dezelfde wijn blijkt te zijn die ze eerder heeft geproefd met een prijs van 2,69 euro. Let op: midden in de uitzending gaat het nog even over de kosten van gratis games.

Bekijk: http://www.npo.nl/de-rekenkamer/01-12-2016/KN_1685673  en vooral http://www.marottevins.com/nl Deze site is ook interessant omdat bij de aangeboden wijnen, naast algemene gegevens, ook ingegaan wordt op de teelttechniek. Hier maken ze ook wijn volgens het aloude Italiaanse ripasso, het laten indrogen van de trossen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00