Spectaculaire groei deelname gezamenlijke labo-analyse editie no 5

Home » Spectaculaire groei deelname gezamenlijke labo-analyse editie no 5
 

Afgelopen tijd hebben we binnen de WBLL de monsters verzameld van de leden die deelnamen aan de vijfde gezamenlijke labo-analyse. Elk jaar stijgt de deelname natuurlijk, maar dit jaar was het wel uitzonderlijk te noemen. Hoe langer hoe meer wijnbouwers beginnen het nut in te zien van al deze metingen. Enkele cijfers: aantal wijnen: vorig jaar 45, nu 85. Aantal deelnemende wijnbouwers: vorig jaar 17, nu 27. Aantal metingen: vorig jaar 400, nu 700 plus nog 100 doorheen het hele jaar.

Alle stalen wijn zijn sinds begin afgelopen week in het laboratorium afgeleverd en we verwachten eerste week februari de uitslagen te ontvangen, die dan onmiddellijk naar de deelnemers doorgestuurd worden. Dan kunnen we gericht verder. Bij wit werken aan eiwitstabiliteit, zuurgraad en vrije zwavel zodat in april veilig gebotteld kan worden. Ook rood 2014 zal bottelklaar gemaakt moeten worden en rood 2015 moet veilig kunnen overzomeren. Als dat alles gebeurd is kunnen we in mei weer de wijngaard in.

In verband met het bottelen in maart/april bereiden wij voor onze hobbyleden intussen twee samenaankoopakties voor, namelijk kurken DIAM 5 Tradition 44 X 24,2 bedrukt met logo van de Brabantse èn Vlaamse wijnbouwers (prijs € 0,20 per stuk in zakjes van 200) en klassiekgroene wijnflessen model Bordeaux 0,75 liter. Al ter info in verband met uw planning: de kurken zijn vanaf eind februari beschikbaar en de flessen eind maart. Er volgt binnenkort een nieuwsbrief met alle details, waarna u kunt bestellen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00