Wijn voor kinderen: studenten ontwikkelen ‘dranksnoepje’

Home » Wijn voor kinderen: studenten ontwikkelen ‘dranksnoepje’
 
 

Studenten van HAS Hogeschool in Den Bosch hebben een winegum ontwikkeld die zijn naam waar maakt. Het snoepje moet het gevoel geven dat je echt wijn drinkt. En kinderen mogen er ook van proeven. De studenten van de HAS Hogeschool ontwikkelen eten wat in de toekomst in de schappen moet liggen. Dinsdag presenteerden ze hun producten aan vijfhonderd mensen uit het bedrijfsleven. In de hoop dat iemand hun product wil verkopen. En het zou niet de eerste keer zijn dat dat lukt. "Twee jaar geleden stond hier een student met verse bonen. Die zakken liggen nu in het versvak van de supermarkt", zegt Paula Hehewerth, docent van HAS Hogeschool. "Veel studenten hopen dat ze dat voor elkaar gaan krijgen." 
Gevoel van wijn drinken
De winegums die naar echte wijn moeten smaken, zijn al op de markt. "Ze liggen in de Bijenkorf en worden verkocht door KLM. Ook vind je ze in hotels", zegt student Maartje. 
Zij werd samen met drie andere studenten gevraagd de winegum verder door te ontwikkelen. "In plaats van een glas wijn te drinken, kun je zo’n snoepje nemen. Ideaal als je nog moet autorijden."

Bron: www.omroepbrabant.nl/

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00