Omgevingslicht beïnvloedt smaak wijn

Home » Omgevingslicht beïnvloedt smaak wijn
Duitse psychologen hebben ontdekt dat omgevingslicht de smaak, maar niet de geur, van witte wijn beïnvloedt. Witte wijn smaakt beter met blauw of rood dan met groen of wit licht. Weer iets om rekening mee te houden bij het inrichten van je proeflokaal of bij het nuttigen van een glas wijn met vrienden.

Uit de nieuwe studie blijkt ook dat proefpersonen bereid zijn iets meer te betalen voor de Riesling die ze proefden in blauw of rood omgevingslicht. Blauw en groen licht gaf de Riesling een meer kruidige smaak, terwijl blauw en rood licht de fruitsmaak verminderde. Blauw licht deed de wijn lichtjes bitterder smaken. De kleur van een drank beïnvloedt niet alleen de smaak, maar ook het idee of een drank dorstlessend is. Zo blijkt uit studies dat blauwe dranken als dorstlessender worden ervaren dan rode, groene of gele.

Bron: 6minutes.be