Ober, er zit een (chemisch) stofje in mijn wijn!

Home » Ober, er zit een (chemisch) stofje in mijn wijn!

‘Franse wijnen zitten vol gif’, luidt de titel van een artikel in De Standaard. Toen SenNet blogger Dolf van Wijk dat las stond hij meteen op zijn achterste benen. Gewaarschuwd worden voor chemische stoffen in wijn? Natuurlijk zit er chemie in onze wijn. En je kan er sporen van pesticiden in terug vinden. Maar dat is niet vies. En ook niet schadelijk.

Het artikel ‘Franse wijnen zitten vol gif’ in De Standaard doelt op resten van pesticiden, maar geeft geen concentraties. Ik neem dus aan dat het om ‘sporen’ van pesticiden gaat. De Standaard gaat volkomen voorbij aan het feit dat wijn wemelt van chemicaliën. Die maken ze juist zo lekker!

Dankzij de moderne analytische chemie weten we steeds beter wat er in wijn zit. En vinden we ook sporen van chemische stoffen zoals pesticiden terug die gebruikt worden bij het telen van de druiven. Vroeg of laat zullen we nagenoeg alles kunnen meten. En gaan we precies weten wat we waarin gebruiken. En ook wat voor stoffen er in ons lichaam terecht komen. Van chemische én natuurlijke stoffen.

Lees verder: www.seniorennet.be/Magazine/artikel/62/ober-er-zit-een-chemisch-stofje-in-mijn-wijn

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00