Leerzame cursus wijn degusteren op professionele wijze voor beginnelingen 2019

Home » Leerzame cursus wijn degusteren op professionele wijze voor beginnelingen 2019
 

Op vier zaterdagen in april en mei volgden wij met 19 deelnemers in Rijen de cursus wijn degusteren onder leiding van Bernard van Dievoet, docent oenologie. In de cursus kwamen witte-, rosé-, rode- en schuimwijnen uit alle windstreken aan de orde en werden zowel conventionele- als resistente rassen (PiWi’s) behandeld.
De nodige theorie werd gecombineerd met het ruiken en herkennen van specifieke aroma’s, daarna werden telkens blind zes wijnen geproefd en beoordeeld naar zicht (oog), reuk (neus)  en smaak (mond). Door de beoordeling gestructureerd te doen aan de hand van een formulier kregen wij inzicht in de verschillende aspecten van een wijn. Het ging er dan niet om of wij een wijn „lekker“ vonden maar om specifieke aspecten te benoemen, mogelijke fouten te herkennen en
de wijn een quotering te geven. Het bleek een hele uitdaging en bij het ruiken en proeven klonk het vaak “dat komt mij bekend voor, maar ik weet niet wat het is“. Met de degustatie techniek die ons is aangereikt wordt het herkennen en benoemen vergemakkelijkt al blijft het motto: hééél veel oefenen! Het was een leerzame en smakelijke cursus en zeker een aanrader voor iedereen die interesse heeft in wijn.
Namens alle deelnemers dank aan Bernard van Dievoet voor zijn professionele lessen en voor Peterina, Ad en Ramá½¹n voor de prima organisatie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00