(Inter-) Nationale Wijnkeuring VAW-VWMG 2019

Home » (Inter-) Nationale Wijnkeuring VAW-VWMG 2019
 

De keuringen hebben intussen plaatsgevonden, het Proclamatiefeest was op 14 april en de beoordelingen en de medailles zijn naar de deelnemers verzonden, tijd dus om ook op deze plaats verslag te doen. Dit jaar waren er totaal 338 flessen van 74 deelnemers die totaal 104 medailles behaalden. Daarvan waren van WBLL-zijde 48 flessen van 18 wijnmakers met 8 medailles. Vorig jaar was dat respectievelijk 32, 12 en 12. We stijgen dus wel (langzaam) in kwantiteit maar niet in kwaliteit.
Onze 48 flessen werden alsvolgt beoordeeld: Zilver (A): 3 st ; Brons (B+): 5 st ; B (goede wijn, te vergelijken met Keurzegel): 23 st ; B- (mindere wijn): 11 st ; C: 6 st . B- is geen fraai resultaat, maar C mag eigenlijk niet op een keuring komen en duidt op een gebrek of fout als Böckser, Brett, Muis etc. Misschien toch volgend voorjaar eens een cursus wijnmaken inplannen?
Onze hartelijke gelukwensen gaan voor een ZILVEREN medaille naar Eli Smits (droog rosé), Jean Starmans en Hermann Geelen (droog wit). BRONS ontvingen: Bas Kon (droog rosé), Hermann Geelen (droog wit) en Toske Martens, Tom Boots en Wilco Venhuizen (droog rood).
Wij danken alle deelnemers en hopen voor volgend jaar op een hogere deelname èn hogere kwaliteit. Alle deelnemers, hoe hun uitslag ook is, zijn het er over eens dat de beoordelingen zeer leerzaam zijn.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00